Menü
Ön itt jár: > >

Útmutató

1. Hogyan vegyél gyűrűméretet?

Kétféle módon tudhatod meg a gyűrűméretedet.
Az egyik, hogy egy ékszerboltban megméreted, ebben elvileg bármelyik ékszerboltban segítenek.
A másik, hogy vagy pontosan leméred egy megfelelő méretű gyűrűd belső átmérőjét, vagy egy cérnával pontosan megméred az ujjad kerületét. Bármelyik méretet írod meg nekem milliméterben, én már be tudom állítani a gyűrűdet megfelelően. Kerület mérésénél vedd figyelembe, hogy ha túl szűken méred, akkor esetleg nem megy át a gyűrű az ujj izületén.

2. Mire kell vigyázni a lencsés ékszereknél?

Az alapokat hegesztem, ha nem rontottam el a munkát, akkor soha az életben szét nem jönnek (ha igen, természetesen garanciában javítom vagy pótolom, egy-kettő előfordult még akkor, amikor csak tanultam a hegesztést, azóta nem).
A lencséket viszont ragasztom a foglalatba. A ragasztó, amivel dolgozom, ipari ragasztó, azaz mindent kibír, de tényleg mindent. Egyet nem, ha hosszasan forralod. Nem vicc, ha elrontok egy darabot, általában úgy tudom csak kiszedni a kabosont, hogy hosszan lobogó vízben forralom, de még úgy sem mindig. Eddig egy "baleset" történt, amire nem is gondoltam volna, nokedliszaggatás miatt egy kő kiesett, hiszen hosszan a forró gőzben volt az ékszer a lábas fölött. Ezért kérlek, ha lehet, ne szaggass nokedlit lencsés ékszerben :)

Az akril kabosonok sosem vesztik színüket, de karcolódhatnak.

A fotó-kabosonok, mint minden fotó, ha sokáig állnak tűző napon, kifakulhatnak. A sokáig alatt tényleg "sokáig"-ot kell érteni, tehát azok az ékszerek, amelyek mondjuk a Balaton partján több, mint 60 napig álltak a tűző napon a gyűrűtálcában, kifakultak. Nem hinném, hogy egy nyári séta tönkretenné őket, de ha a sivatagba készülsz vagy Afrikába hosszú hetekre, akkor nem ez a legideálisabb viselet :)

3. Hogyan tisztítsd az ékszert?

Általában nem nagyon van szükség ilyesmire, a nemesacél magától nem feketedik, nem színeződik el, tehát a legrosszabb, ami történhet vele, hogy poros lesz, ráömlik vagy ráragad valami véletlenül. Nem igényel különösebb procedúrát, töröld át vizes kendővel és kész. A nagy, fényes felületek egyes ékszerekben megkarcolódhatnak, de ahhoz erős hatás kell, hiszen a nemesacél nagyon kemény anyag.

Folyó vízben ne mosd át, mert ha a kaboson alá szivárog véletlenül a víz, az a fotó-kabosont tönkreteheti. Elárulom, ettől függetlenül én már mostam kezet ilyen ékszerben, nem lett semmi baja, de nem sűrűn szoktam, inkább leveszem olyankor.

4. Amit még tudni érdemes...

hogy az ékszerek közül a legérzékenyebbek a gyűrűk és a karkötők. Egyszerűen azért, mert a kezünket folyamatosan használjuk, aminek következménye lehet, hogy az ékszer hozzáütődik valamihez. Én már karcoltam meg a saját autómat is egy hatalmas gyűrűvel figyelmetlenségből :) Szóval, a medál és a fülbevaló védett ilyen tekintetben, de a gyűrű és a karkötő nem, érdemes vigyázni rájuk.

Keresés