Termékek Menü
   
Ön itt jár: > >

Útmutató

1. Hogyan vegyél gyűrűméretet?

Kétféle módon tudhatod meg a gyűrűméretedet.
Az egyik, hogy egy ékszerboltban megméreted, ebben elvileg bármelyik ékszerboltban segítenek.
A másik, hogy vagy pontosan leméred egy megfelelő méretű gyűrűd belső átmérőjét, vagy egy cérnával pontosan megméred az ujjad kerületét. Bármelyik méretet írod meg nekem milliméterben, én már be tudom állítani a gyűrűdet megfelelően. Kerület mérésénél vedd figyelembe, hogy ha túl szűken méred, akkor esetleg nem megy át a gyűrű az ujj izületén.

2. Mire kell vigyázni a lencsés ékszereknél?

Az alapokat hegesztem, ha nem rontottam el a munkát, akkor soha az életben szét nem jönnek (ha igen, természetesen garanciában javítom vagy pótolom, egy-kettő előfordult még akkor, amikor csak tanultam a hegesztést, azóta nem).
A lencséket viszont ragasztom a foglalatba. A ragasztó, amivel dolgozom, ipari ragasztó, azaz mindent kibír, de tényleg mindent. Egyet nem, ha hosszasan forralod. Nem vicc, ha elrontok egy darabot, általában úgy tudom csak kiszedni a kabosont, hogy hosszan lobogó vízben forralom, de még úgy sem mindig. Eddig egy "baleset" történt, amire nem is gondoltam volna, nokedliszaggatás miatt egy kő kiesett, hiszen hosszan a forró gőzben volt az ékszer a lábas fölött. Ezért kérlek, ha lehet, ne szaggass nokedlit lencsés ékszerben :)

Az akril kabosonok sosem vesztik színüket, de karcolódhatnak.

A fotó-kabosonok, mint minden fotó, ha sokáig állnak tűző napon, kifakulhatnak. A sokáig alatt tényleg "sokáig"-ot kell érteni, tehát azok az ékszerek, amelyek mondjuk a Balaton partján több, mint 60 napig álltak a tűző napon a gyűrűtálcában, kifakultak. Nem hinném, hogy egy nyári séta tönkretenné őket, de ha a sivatagba készülsz vagy Afrikába hosszú hetekre, akkor nem ez a legideálisabb viselet :)

3. Hogyan tisztítsd az ékszert?

Általában nem nagyon van szükség ilyesmire, a nemesacél magától nem feketedik, nem színeződik el, tehát a legrosszabb, ami történhet vele, hogy poros lesz, ráömlik vagy ráragad valami véletlenül. Nem igényel különösebb procedúrát, töröld át vizes kendővel és kész. A nagy, fényes felületek egyes ékszerekben megkarcolódhatnak, de ahhoz erős hatás kell, hiszen a nemesacél nagyon kemény anyag.

Folyó vízben ne mosd át, mert ha a kaboson alá szivárog véletlenül a víz, az a fotó-kabosont tönkreteheti. Elárulom, ettől függetlenül én már mostam kezet ilyen ékszerben, nem lett semmi baja, de nem sűrűn szoktam, inkább leveszem olyankor.