Menü

Mit tegyél vagy ne tegyél? Milyet vegyél vagy ne vegyél?

Nem bírom megállni, komolyan, eddig bírtam, de nem megy tovább :)

Jönnek a tanácsok ezerrel, látom ám mindenütt, hogy milyen ékszert is kellene választanod, milyen az arcformádhoz illő fülbevaló, medál, akármi, kézformádhoz illő gyűrű, karkötő, akármi...

Jók ezek és segítő szándékkal íródnak.

Úgy döntöttem, beállok a sorba (vigyázat, ez egy Kócostól csakis ironikus mondatkezdés lehet!) és adok én is tanácsot, méghozzá számszerint ötöt. Az biztos, hogy ha megfogadod őket, a végén a lehető legjobban fogod érezni magad, mellékhatások nélkül. A tanácsok alapfilozófiája: csak Te számítasz, a Te érzéseid, a Te gondolataid, mert senki más nincsen a Te bőrödben, csak Te magad :) 

Lássuk tehát:

1. Milyen ékszert válassz? Olyat, amibe beleszeretsz, ami megszólít, aminél azt érzed: ez nekem kell, nem számít semmi más. (Gondolj bele, hány rokonodnak van esetleg negatív véleménye szíved választottjáról, mégsem hagyod el - és akkor egy ékszernél az zavarna, hogy a nagynénid/barátnőd/unokaöcséd szerint nem illik hozzád/túl extrém?)  

2. Mikor, milyen ékszert viselj? Ez kérdés? Komolyan? Akkor és olyat, amikor és amilyen hangulatod van. Volt már olyan, hogy egy rettenetes helyzetben az egyetlen, aminek örülni tudtam, egy gyűrű volt, ami ugyan éppen nem ment semmihez, ami rajtam volt, sőt, még az alkalomhoz sem, viszont amikor ránéztem, újra és újra átjárt az érzés: jaj, de szép!

3. Ezüst, arany, acél vagy bizsu? Oké, én itt elfogult vagyok, tehát szívem szerint azt mondanám, hogy csakis acél, mindenkor és mindenhol, de a valóságban az a helyzet, hogy itt is egyetlen aranyszabály érvényes: amelyiket szereted és amiben jól érzed magad :)

4. Milyen ékszert soha, semmilyen körülmények között? Itt mindenképpen kellene valami olyasmit tanácsolnom, hogy azért egy puccos esküvőre, főleg, ha a sajátod, nehogymár bizsuban menj el... De tudod mit?, ha csak az nem feszélyez, viszont minden más igen, pont akkor, amikor kimondanád az életre szóló igent, hát akkor menj bizsuban és ne törődj a konvenciókkal! Mégiscsak a Te esküvőd, nem? :)

5. Nem tudom, ezek után szükséges-e még, de ötöt ígértem, szóval, álljon itt a legfőbb szabály: tele vagyunk szabályokkal, lassan mozdulni sem tudunk, annyira túlszabályozott az életünk. Éppen ezért: légy szabad az ékszerválasztásban, tedd, amit a szíved diktál és legfőképpen, légy boldog! :)

Megjegyzés: fenti írás jogvédett. Szabadon terjeszthető de csak innen, az oldalról vagy forrásmegjelöléssel. Amennyiben más neve alatt jelenik meg saját írásként, az napi kötbért von maga után.

Keresés