Menü

Adatvédelmi szabályzat

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

A magánélet védelme fontos a Kócos ékszerek számára, és komolyan vesszük a személyes adatok biztonságára vonatkozó felelősségünket. Ha bármilyen kérdésed van adataid kezelésével kapcsolatban, elérsz minket a Kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeinken.

 A kocosekszerek.hu weboldal működtetéséhez, szolgáltatásaink fejlesztéséhez és webshopunk használatakor személyes adatokat gyűjtünk. Az adatgyűjtésről, az adatok felhasználásáról és az ehhez kapcsolódó jogaidról ezen az oldalon tájékozódhatsz.

 Milyen adataidat kezeljük, milyen célból és hogyan jutunk hozzá az adatokhoz? 

Az adatkezelési tájékoztatóban megtalálod az adatkezelések célját, jogalapját és az adatok forrását. Az adatokat minden esetben tőled kapjuk meg és a MailChimp/Shoprenter rendszer segítségével adatkezelőként veszünk részt az adatkezelési folyamatokban.

 

Adatkezelői adatok:

  • Cégnév: Acélfény Kft.
  • Székhely: 2132 Göd, Karolina utca 20.
  • Cégjegyzékszám: 13-09-160051
  • Adószám: 24163125-1-13
  • Nyilvántartásban bejegyző hatóság neve: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága
  • A szolgáltató telefonszáma: 06-20-9440464
  • Adatvédelmi nyilvántartási száma: NAIH-77588/2014

A Weboldal működtetéséhez, elemzéséhez, az oldalakon történő regisztrációhoz, a kapcsolatfelvétel megkönnyítéséhez és a vásárlás lebonyolításához személyes adatokat kezelünk. A weboldalon található közösségi média ikonokra kattintással külső weboldalakra jutsz, amelyek használatakor az oldalak üzemeltetői személyes adatidat tárolják és továbbítják. Ennek részleteiről bővebben a Közösségi Média című részben olvashatsz.

A Weboldal működtetése, elemzése

Ha a weboldalra látogatsz, az oldal különböző fajta sütiket helyez hardverének merevlemezére melyek célja a látogató azonosítása, a látogatások elemzése és a weboldal biztonságának biztosítása. A sütik háromfélék lehetnek. Az oldal működéséhez nélkülözhetetlen sütik, statisztikához szükséges sütik és marketing célú sütik. A nélkülözhetetlen sütik alapvető funkciókért felelnek (például navigáció az oldalon) és az oldal biztonságát növelik. Az adatkezelés célja: a weboldal használatának biztosítása. Az adatkezelés jogalapja: jogos érdekünk.

 A statisztikai sütik a weboldal elemzéséhez anonimizált és közvetett azonosításra alkalmas módon információkat gyűjtenek arról hogyan használod az oldalt. Ezekre az adatokra azért van szükségünk, hogy egyre jobb vásárlói élményt biztosítsunk számodra és fejlesszük a Weboldal használhatóságát. Az elemzéshez a Google szolgáltatását, Google Analytics eszközt használunk. Az adatokra azért van szükségünk, hogy egyre jobb vásárlói élményt biztosítsunk számodra és fejlesszük a weboldal használhatóságát. A weboldal elemzésekor rögzítjük és tároljuk böngésződ típusát, IP címedet és a weboldal látogatásával kapcsolatos adatokat, például hogy milyen weboldalról érkeztél az oldalainkra, milyen termékeket néztél meg, milyen gombokra kattintottál rá, milyen termékeket tettél a kosaradba és mennyi időt töltöttél az egyes oldalakon. Az elemzéshez anonimizált IP funkciót használunk ezért az IP címed nem kapcsolható hozzá a rólad tárolt más adatokkal.

Az Analytics segítségével gyűjtött adatok a Google Egyesült Államokban található szerverein tárolódnak. A Google adott esetben átadhatja ezeket az információkat harmadik félnek is, ha ezt jogszabály írja elő.

 A marketing célú sütik a közösségi média gombok használatát teszik lehetővé emellett célzott hirdetések megjelenítését is szolgálják más oldalakon. A közösségi média gombok használatával külső oldalakra jutsz, a sütik pedig rögzítik hogy milyen videókat néztél meg, milyen bejegyzéseket kedveltél illetve hogy visszatérő látogató vagy-e. A célzott hirdetés úgy működik, hogy ha megnéztél egy terméket a weboldalon akkor a süti ezt megjegyzi és továbbítja a Google részére.

 A Weboldal működtetéséhez külső webáruház szolgáltatót veszünk igénybe.

A webáruház szolgáltató elérhetőségei:

  • Cégnév: ShopRenter.hu Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
  • Székhely és levelezési cím: 4028 Debrecen, Kassai út 129.
  • Cégjegyzékszám: 09-09-020636
  • E-mail cím: info@shoprenter.hu  

Regisztráció az oldalra

Az oldalon vásárláshoz nem kötelező a regisztráció, de van rá lehetőség. A regisztrációhoz az alábbi adatok megadását kérjük: e-mail cím, vezetéknév, keresztnév, telefonszám. Adatkezelés célja: marketingcélú adatbázis építése. Adatkezelés jogalapja: hozzájárulás

Regisztráció a webshopba, vásárlás, fizetés és számlázás

6.1. Regisztráció a webshopba 

A vásárláshoz nem kötelező a regisztráció. A regisztrációs opciót azért kínáljuk neked, hogy megkönnyítsük a megrendelés leadását, ha ismét vásárolni szeretnél tőlünk, vagy eseti kedvezményeket szeretnél igénybe venni. Az adatkezelések célja: szolgáltatás nyújtása Adatkezelések jogalapja: szerződés

6.2. Vásárlás

Ha vásárolni szeretnél a weboldalon a megrendelés leadásához és teljesítéséhez az alábbi adatokra van szükségünk: teljes neved, email címed, lakóhelyed (megye, város, utca, házszám), szállítás cím ha ez eltér a lakóhelyedtől, és telefonszámod. Nevedet, email címed és telefonszámod kapcsolattartáshoz használjuk (a megrendelés teljesítése közben kivételes esetben keresünk telefonon). Nevedet és lakcímedet feltüntetjük a részedre kiállított számlán is. 

 6.3. Fizetés

Webáruházunkban bankkártyával fizethetsz, a PayPal rendszerén keresztül vagy utánvétes fizetéssel.

Bankkártyás fizetés esetén meg kell adnod bankkártyád típusát, lejárati idejét, a kártyán szereplő nevet és a kártya hátoldalán szereplő biztonsági kódot. A fizetés sikerességéről vagy az elutasításról minden esetben értesítést kapsz.

 Az adatkezelés pontos részleteiről bankkártyás fizetés esetén az Adatkezelési tájékoztatót érdemes fizetés előtt, a PayPal felületén elolvasnod: https://www.paypal.com/hu/webapps/mpp/paypal-safety-and-security 

 6.4. Számla kiállításához nem veszünk igénybe közreműködőt, aki adatfeldolgozóként járna el. A számlát saját kézzel, egyedileg állítjuk ki. A számlázással kapcsolatos adataidat a vonatkozó jogszabályi rendelkezések szerint legalább 8 évig kezeljük.

Hírlevél (direkt marketing emailek)

Ha szeretnél értesülni újdonságokról, kedvezményekről, termékeinkről és szolgáltatásainkról a weboldalon feliratkozhatsz hírlevelünkre. A hírlevélre való feliratkozás nem kötelező, az e-mailek alján található link segítségével pedig bármikor könnyen leiratkozhatsz. Az e-maileket a feliratkozástól számítva addig küldjük részedre, amíg leiratkozással nem kéred a küldés leállítását.

Az e-mailek küldéséhez adatfeldolgozót veszünk igénybe.

 Az adatfeldolgozó adatai:

  • Cégnév: MailChimp - The Rocket Science Group, LLC
  • Székhely/levelezési cím: 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA
  • elérhetőség: https://mailchimp.com/contact/

A MailChimp rendszert a webshopban történő vásárlásokhoz és hírlevél küldéshez illetve az ezekkel kapcsolatos elemzések elkészítéséhez is használjuk. Rögzítjük például a hírlevél megnyitásának tényét, a hírlevélből történő átkattintást a weboldalra. A MailChimp által tárolt összes adathoz a Netchilli Kft. közös adatkezelőként hozzáfér és az adatkezelési műveleteket az Adatkezelővel közösen határozza meg.

Közösségi Média

Facebook, Instagram

Oldalainkon a Facebook, Instagram oldalunkra mutató ikonokat találsz. Ha rákattintasz bármelyik ikonra akkor olyan weboldalakra jutsz ahol személyes adataidat tárolják és az adatokat továbbítják EU-n kívüli országokba is. Ezeket az oldalakat csak regisztráció és bejelentkezés után használhatod és az itt zajló adatkezelésre nincs ráhatásunk. Az egyes oldalak adatkezelési szabályairól itt olvashatsz:

Facebook és Instagram: http://wwww.facebook.com/about/privacy ill. https://help.instagram.com/519522125107875

Ha Facebook és Instagram oldalainkkal bármilyen módon kapcsolatba kerülsz (ide tartozik az is, ha megnézed az oldalt) akkor az oldalak elemzik a látogatásod adatait. Bővebb információt ezekről az adatkezelésekről a fenti tájékoztatókban találsz.

Milyen jogaid vannak a személyes adataiddal kapcsolatban?

Tájékoztatást kérhetsz az adatkezelésünk részleteiről. Tudni szeretnéd pontosan milyen adatokat mikor kinek, hogyan kezelünk? Keress minket a Kapcsolat menüpontban található elérhetőségen.

Kérheted az adatkezelés megszüntetését. Ez például azt jelenti, hogy ha megrendelésed teljesítettük és regisztrációdat törölni szeretnéd, akkor írj nekünk és törlünk a regisztrációs adatbázisunkból. Hírlevél feliratkozásodat a hírlevél alján található link segítségével vonhatod vissza, illetve üzenetben is kérheted a leiratkozást.

Hol tehetsz panaszt? Ha úgy gondolod, hogy az adataidat nem megfelelően kezeltük, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot. Fontos számunkra, hogy megoldást találjunk a problémára. Adatvédelmi kérdésekben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz is fordulhatsz, elérhetőségeit itt találod: https://naih.hu

Bírósági jogérvényesítéshez a lakóhelyed szerinti illetékes bírósághoz fordulhatsz.

Ha bármilyen egyéb kérdése van, amelyre nem kapott választ Adatvédelmi Szabályzatunkból, akkor szívesen állunk rendelkezésedre az kovesviktoria@gmail.com e-mail címen. 

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

  1. Bevezetés

Az Acélfény Kft. (2132 Göd, Karolina utca 20.,Cégjegyzékszám: 13-09-160051) a továbbiakban Acélfény Kft./Szolgáltató/Adatkezelő) mint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 3. § 9. pontja szerinti adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen tájékoztató tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy a tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak.

A www.kocosekszerek.hu címen elérhető Kócos – Nemesacél ékszerköltemények weboldal (a továbbiakban Kócos ékszerek weboldal) adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők a https://www. kocosekszerek.hu/ adatvedelmi_nyilatkozat_3 címen. Az Acélfény Kft. fenntartja a jogot, hogy a jelen tájékoztatót bármikor megváltoztassa. Az esetleges változásokról az Acélfény Kft. megfelelő időben értesíti közönségét. Amennyiben olyan kérdésed merülne fel, amelyre a jelen tájékoztató nem tartalmaz, kérjük, a kovesviktoria@gmail.com címre írd meg nekünk, és kollégánk megválaszolja kérdésed.

Az Acélfény Kft. elkötelezett felhasználói és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását.

Az Acélfény Kft. a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. Az Acélfény Kft. az alábbiakban ismerteti adatkezelési elveit, bemutatja azokat az elvárásokat, melyeket saját magával mint adatkezelővel szemben megfogalmazott, és betart. Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

  1. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (Info tv.);
  2. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.);
  3. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.).

Kérjük, figyelmesen olvassa el a jelen tájékoztatót!

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adatait adja meg, úgy az Ön mint adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése – az ennek elmaradásából eredő károkért az Acélfény Kft. semmilyen felelősséget nem vállal –, és hogy Ön mint adatközlő a jelen tájékoztató elfogadásával kifejezett kötelezettséget vállal arra, hogy mentesíti és megóvja az Acélfény Kft.-t minden harmadik személyek személyes adatainak feltöltéséből származó igénnyel vagy perrel szemben. Az adatközlő szavatol azért, hogy a harmadik természetes személyekről megadott, hozzáférhetővé tett személyes adat kezeléséhez az érintett hozzájárulását jogszerűen beszerezte.

  1. Definíciók

érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy;

személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret –, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;

különleges adat: a faji eredetre, a nemzetiséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó személyes adat, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre vonatkozó személyes adat, valamint a bűnügyi személyes adat;

hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez;

tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;

adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;

adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;

adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;

nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;

adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;

adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;

adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is – adatok feldolgozását végzi;

harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;

EGT-állam: az Európai Unió tagállama és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más állam, továbbá az az állam, amelynek állampolgára az Európai Unió és tagállamai, valamint az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban nem részes állam között létrejött nemzetközi szerződés alapján az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam állampolgárával azonos jogállást élvez;

harmadik ország: minden olyan állam, amely nem EGT-állam.

  1. Alapelvek az Acélfény Kft. adatkezelése során

Személyes adat kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezelhető. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés céljának, az adatok felvételének, és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. Az érintettel akkor helyreállítható a kapcsolat, ha az adatkezelő rendelkezik azokkal a technikai feltételekkel, amelyek a helyreállításhoz szükségesek. Az adatkezelés során biztosítani kell az adatok pontosságát, teljességét és – ha az adatkezelés céljára tekintettel szükséges – naprakészségét, valamint azt, hogy az érintettet csak az adatkezelés céljához szükséges ideig lehessen azonosítani.

Személyes adat akkor kezelhető, ha a) ahhoz az érintett hozzájárul, vagy b) azt törvény vagy – törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben – helyi önkormányzat rendelete közérdeken alapuló célból elrendeli.

Oldalunkon a személyes adatok felvétele és kezelése mindenkor az érintett önkéntes hozzájárulásán alapul. Az érintett a regisztráció során, személyes adatainak megadásával egyidejűleg kifejezetten kijelenti, hogy jelen adatvédelmi tájékoztatót személyes adatainak megadását megelőzően elolvasta, megismerte, megértette és elfogadta, és hozzájárulását személyes adatainak kezeléséhez megadja.

Cselekvőképtelen és korlátozottan cselekvőképes kiskorú személy nyilatkozatához a törvényes képviselőjének hozzájárulása szükséges, kivéve azon szolgáltatásrészeket, ahol a nyilatkozat a mindennapi életben tömegesen előforduló regisztrációt céloz, és különösebb megfontolást nem igényel. A 16. életévét betöltött kiskorú érintett hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása nem szükséges. Az Acélfény Kft.-nek nem áll módjában a hozzájáruló személy jogosultságát ellenőrizni, illetve a törvényes képviselő nyilatkozatának tartalmát megismerni, így az adatközlő, illetve törvényes képviselője szavatol azért, hogy a hozzájárulás megfelel a jogszabályoknak. Az Acélfény Kft. a jelen tájékoztatóban foglaltak tudomásul vétele és az adatközlés megvalósulása esetén a törvényes képviselő megfelelő hozzájárulását megadottnak tekinti.

Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas, csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig.

A személyes adatok akkor továbbíthatók, valamint a különböző adatkezelések akkor kapcsolhatók össze, ha az érintett ahhoz hozzájárult, vagy törvény azt megengedi, és ha az adatkezelés feltételei minden egyes személyes adatra nézve teljesülnek. Személyes adat (beleértve a különleges adatot is) az országból – az adathordozótól vagy az adatátvitel módjától függetlenül – harmadik országban lévő adatkezelő vagy adatfeldolgozó részére akkor továbbítható, ha ahhoz az érintett kifejezetten hozzájárult, vagy azt törvény lehetővé teszi, és a harmadik országban az átadott adatok kezelése, illetőleg feldolgozása során biztosított a személyes adatok megfelelő szintű védelme. A jelen tájékoztató elfogadásával az érintett kifejezetten hozzájárul az adatainak harmadik országban lévő adatkezelő vagy adatfeldolgozó részére történő továbbításához. Az EGT-államokba irányuló adattovábbítást úgy kell tekinteni, mintha a Magyar Köztársaság területén belüli adattovábbításra kerülne sor.

 A személyes adatok köre, az adatkezelés célja, jogcíme és időtartama

Az Acélfény Kft. a Kócos ékszerek weboldalhoz kapcsolódó adatkezelése mindenkor önkéntes hozzájáruláson alapul.

Az érintettet az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. Ezúton tájékoztatjuk a fenti adatokról az adatok megadásának módja szerint felosztva:

4.1. kocosekszerek.hu honlap látogatóinak adatai

Az adatkezelés célja: a honlap látogatása során az Acélfény Kft. a szolgáltatás teljesítése, működésének ellenőrzése és a visszaélések megakadályozása érdekében rögzíti a látogatói adatokat.
Az adatkezelés jogalapja: Az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

A kezelt adatok köre: a látogatás időpontja, a látogató IP címe és a megtekintett oldal címe, az előzőleg látogatott oldal címe, a felhasználó böngészőjének típusa.
Az adatkezelés időtartama: a honlap megtekintésétől számított 2 év.

4.2. Kócos ékszerek weboldal-regisztráció

A Kócos ékszerek weboldal egyes szolgáltatásai csak regisztrált felhasználók számára érhetők el.

A Kócos ékszerek weboldal-szolgáltatás egyes részeit, így a hozzászólásokat is csak regisztrált felhasználóként lehet igénybe venni.

Az adatkezelés célja: a regisztrált felhasználók azonosítása és egymástól való megkülönböztetése, a felhasználók személyre szabott kiszolgálása, a rendelés megkönnyítése, a szolgáltatás testre szabása, elektronikus tájékoztató/visszaigazoló levél küldése, visszaélések megelőzése és felderítése, nyeremények postázása, a felhasználói jogosultságok (a felhasználó által igénybe vehető részszolgáltatások) azonosítása, a kényelmi funkciók igénybevétele, a szolgáltatások fejlesztése érdekében statisztikák, elemzések készítése, a felhasználó által generált tartalmak (pl. hozzászólás, chat, blog, fórum stb.) közzétételéhez tárhely biztosítása.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. §-a, továbbá a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (5) bekezdése. Az érintett a regisztráció során kifejezett hozzájárulását adja az általa megadott személyes adatok kezeléséhez és továbbításához.

A kezelt adatok köre: felhasználói név, jelszó, jelszó-emlékeztető, e-mail cím, név, regisztráció időpontja, belépések száma, utolsó belépés időpontja és IP címe, a megtekintett oldal címe, az előzőleg látogatott oldal címe, a felhasználó böngészőjének típusa, a felhasználó által igénybe vett kocosekszerek.hu szolgáltatások.

Az adatkezelés időtartama: az utolsó belépéstől számított 2 év.

Nyilvánosságra hozatal: az adatkezelő azon adatfajtákat hozza nyilvánosságra, amelyeket a felhasználó kifejezetten engedélyezett a regisztráció során.

4.3. Feliratkozás hírlevélre

A felhasználók feliratkozhatnak az általános hírlevélre. Leiratkozni a levelek láblécében található módon vagy az kovesviktoria@gmail.com címre küldött e-mail útján lehet.

Az adatkezelés célja: A feliratkozó felhasználók részére a Kócos ékszerek weboldalhoz kapcsolódó hírlevelek kiküldése.
Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. §-a, továbbá a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (5) bekezdése. Az érintett a feliratkozás során kifejezett hozzájárulását adja az általa megadott személyes adatok kezeléséhez és továbbításához.
A kezelt adatok köre: e-mail cím, név, hírlevelek küldéséhez adott hozzájárulás.
Az adatkezelés időtartama: a Felhasználó nyilatkozatának visszavonásáig.

4.4. Cikk küldése e-mailben

Amennyiben valaki egy cikket érdekesnek talál, e-mailben küldheti el magának vagy ismerősének. Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy amennyiben nem saját magának küldi el a cikket, azt csak úgy teheti meg, ha a címzett felhatalmazta arra, hogy ilyen jellegű üzeneteket küldjön, küldhessen részére, és a harmadik személy személyes adatainak kezeléséhez történő hozzájárulás meglétéért kizárólagosan felelős.
Az adatkezelés célja: a cikk elérhetőségét tartalmazó üzenet elküldése.
Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása.

A kezelt adatok köre: a feladó neve és e-mail címe, a címzett neve és e-mail címe.
Az adatkezelés időtartama: a beküldéstől számított 2 év.

4.5. A szolgáltatás ügyféllevelezései

Amennyiben termékeinkkel kapcsolatban kérdésed van, a Kapcsolat menüpontban található e-mail címen kapcsolatba léphetsz velünk. Az Acélfény Kft. a beérkezett leveleket, a küldő nevével és e-mail címével, valamint más, önként megadott személyes adatával együtt az ügy elintézésétől számított öt év elteltével törli.

4.7. Termékvásárlók

Az adatkezelés célja: A feliratkozó felhasználók részére a Kócos ékszerek webshopban rendelt termékek kiszállítása, számlázása.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. §-a, továbbá a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (5) bekezdése. Az érintett a feliratkozás során kifejezett hozzájárulását adja az általa megadott személyes adatok kezeléséhez és továbbításához.

A kezelt adatok köre: e-mail cím, név, szállítási adatok, számlázási adatok, rendelési adatok.
Az adatkezelés időtartama:  a mindenkor h. jogszabály szerint.

4.8. Egyéb adatkezelések

Az e tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást. Ilyen a rendezvényeinken személyesen feliratkozók adatkezelése is. Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, az adatvédelmi biztos, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkeresheti az adatkezelőt. Az Acélfény Kft. a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

A személyes adatok módosítására és törlésére a regisztrációs saját belépési oldaladon van lehetőséged, vagy a kovesviktoria@gmail.com email címen kérheted.

A Kócos ékszerek webáruház html kódja az Acélfény Kft.-től független, külső szerverről érkező és külső szerverre mutató hivatkozást tartalmaz. E hivatkozás szolgáltatója az ő szerverére történő közvetlen kapcsolódás miatt felhasználói adatokat képes gyűjteni.

Külső szerver segíti a honlap látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését. A mérési adatok kezeléséről a Google Analytics tud részletes felvilágosítást nyújtani. (http://www.google.com/analytics/)

  1. A személyes adatok tárolásának módja, az adatkezelés biztonsága, adatfeldolgozók

A Kócos ékszerek számítástechnikai rendszerei és más adatmegőrzési helyei adatfeldolgozóinál adatparkjában találhatók meg.

  1. Adatfeldolgozók:

Netchilli Kft.

  • 1224 Budapest Dukát utca 50.
  • Email: joljart.david@netchilli.hu
  • adatrögzítés, adatbázis kezelés, webáruház kezelés, online kommunikáció

MailChimp - The Rocket Science Group, LLC

  • Székhely/levelezési cím: 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA
  • Elérhetőség: https://mailchimp.com/contact/
  • adatrögzítés, adatfeldolgozás, adatok tárolása

Paypal (Europe) S.à.r.l. et Cie, S.C.A.

Az adatkezelő, illetve tevékenységi körében az adatfeldolgozók kötelesek gondoskodni az adatok biztonságáról, köteles továbbá megtenni azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítani azokat az eljárási szabályokat, amelyek e törvény, valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek. Az adatokat megfelelő intézkedésekkel védeni kell különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen. A különböző nyilvántartásokban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítani kell, hogy a nyilvántartásokban tárolt adatok – kivéve, ha azt törvény lehetővé teszi – közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők.

A személyes adatok automatizált feldolgozása során az adatkezelő és az adatfeldolgozók további intézkedésekkel biztosítja

  • a jogosulatlan adatbevitel megakadályozását;
  • az automatikus adatfeldolgozó rendszerek jogosulatlan személyek általi, adatátviteli berendezés segítségével történő használatának megakadályozását;
  • annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy a személyes adatokat adatátviteli berendezés alkalmazásával mely szerveknek továbbították vagy továbbíthatják;
  • annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy mely személyes adatokat, mikor és ki vitte be az automatikus adatfeldolgozó rendszerekbe;
  • a telepített rendszerek üzemzavar esetén történő helyreállíthatóságát és
  • azt, hogy az automatizált feldolgozás során fellépő hibákról jelentés készüljön.

Az adatkezelőnek és az adatfeldolgozóknak az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintettel kell lenni a technika mindenkori fejlettségére. Több lehetséges adatkezelési megoldás közül azt kell választani, amely a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosítja, kivéve, ha az aránytalan nehézséget jelentene az adatkezelőnek.
Az Acélfény Kft. és partnereinek informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen. Az üzemeltető a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal gondoskodik. Tájékoztatjuk, hogy az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (e-mail, web, ftp stb.) függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására vagy az információ felfedésére, módosítására vezetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő a szolgáltató megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését is.

  1. Az adatkezelő adatai, elérhetősége

Név: Netchilli Kft.
Székhely: 1224 Budapest Dukát utca 50.
Email: joljart.david@netchilli.hu
Cégjegyzékszám: 01-09-326078
A bejegyző bíróság: Fővárosi Bíróság
Adószám: 26359524-2-42
Telefon: + 36 (70) 366 67 82

  1. Az érintett jogai és jogorvoslati lehetőségei

Az érintett kérelmezheti az adatkezelőnél tájékoztatását személyes adatai kezeléséről, személyes adatainak helyesbítését, valamint személyes adatainak – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését vagy zárolását.

Az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

Az adatkezelő az adattovábbítás jogszerűségének ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából adattovábbítási nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az általa kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, az adattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes adatok körének meghatározását, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

Az adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást.

A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben a költségtérítés mértéke 200 Ft/oldal. A már megfizetett költségtérítést vissza kell téríteni, ha az adatokat jogellenesen kezelték, vagy a tájékoztatás kérése helyesbítéshez vezetett.

A tájékoztatás megtagadása esetén az adatkezelő írásban közli az érintettel, hogy a felvilágosítás megtagadására e törvény mely rendelkezése alapján került sor. A felvilágosítás megtagadása esetén az adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (a továbbiakban: Hatóság) fordulás lehetőségéről. Az elutasított kérelmekről az adatkezelő a Hatóságot évente a tárgyévet követő év január 31-éig értesíti.

Ha a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelő rendelkezésére áll, a személyes adatot az adatkezelő helyesbíti.

A személyes adatot törölni kell, ha

  • kezelése jogellenes;
  • az érintett kéri;
  • hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható –, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki;
  • az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt;
  • azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte.
  • Törlés helyett az adatkezelő zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.
  • Az adatkezelő megjelöli az általa kezelt személyes adatot, ha az érintett vitatja annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.
  • A helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.
  • Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.
  • Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,
  • ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén;
  • ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint
  • törvényben meghatározott egyéb esetben.

Az adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha az adatkezelő az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében. Ha az érintett az adatkezelő döntésével nem ért egyet, illetve ha az adatkezelő a határidőt elmulasztja, az érintett – a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül bírósághoz fordulhat.

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az adatkezelő köteles bizonyítani. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A perben fél lehet az is, akinek egyébként nincs perbeli jogképessége. A perbe a Hatóság az érintett pernyertessége érdekében beavatkozhat.

Ha a bíróság a kérelemnek helyt ad, az adatkezelőt a tájékoztatás megadására, az adat helyesbítésére, zárolására, törlésére, az automatizált adatfeldolgozással hozott döntés megsemmisítésére, az érintett tiltakozási jogának figyelembevételére kötelezi. A bíróság elrendelheti ítéletének – az adatkezelő azonosító adatainak közzétételével történő – nyilvánosságra hozatalát, ha azt az adatvédelem érdekei és nagyobb számú érintett e törvényben védett jogai megkövetelik.

Az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt köteles megtéríteni. Az érintettel szemben az adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért is. Az adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Nem kell megtéríteni a kárt annyiban, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

A személyes adatok kezelésével kapcsolatos vizsgálat bejelentéssel ingyenesen kezdeményezhető továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál is:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
H-1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Telefon: 06-1-391-1400
Telefax: 06-1-391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

A Személyes Adatkezelési Tájékoztatóban (https://kocosekszerek.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_3) foglalt feltételeket elolvastam, megértettem és elfogadom, megjelölt személyes adataim kezeléséhez kifejezetten hozzájárulok.

 

2019.08.07.

Keresés